Lagak macam black ops guy

in Nasional by


PUTRAJAYA – “Individu berkenaan bukan sahaja menawarkan wang kepada saya tetapi saya dimaklumkan individu sama ada kaitan dengan beberapa kes pemimpin Bersatu meninggalkan parti” dakwa Ketua Armada, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman.


Katanya, ‘tangan’ individu berkenaan ada dalam Exco Armada, Srikandi Bersatu malah turut ada dalam Majlis Pimpinan Tertinggi Bersatu.


“Dia juga ada kaitan dengan bekas pegawai Datuk Seri Mukhriz Mahathir. Individu ini memang black ops guy . Sebab itu saya sebut  namakan dia (‘H’) pada sidang media kelmarin supaya dia keluar dan nafikan. Sila saman saya kalau ia tidak benar.


“Kalau kita perhatikan alasan-alasan yang digunakan oleh individu yang telah meninggalkan Bersatu…hampir sama dan mereka hanya membaca kenyataan media yang disediakan individu berkenaan,” katanya.


Menurutnya, selepas mengadakan sidang media kelmarin, beliau tidak lagi dihubungi pihak yang menawarkan wang berkenaan.


Ditanya mengapa ahli keluarganya diugut, Syed Saddiq berkata, dalam politik orang akan menyerang kelemahan seseorang itu untuk menjatuhkannya.


“Mereka melihat keluarga saya sebagai satu kelemahan saya. Mungkin pihak musuh melihat saya begitu rapat dengan keluarga jadi mereka gunakan ini untuk menyerang.


“Selagi kita tidak bebas daripada ugutan dan  sogokan mereka, kita sentiasa terpenjara dalam salah satu sistem yang merapuhkan negara,” katanya.

 


Source: SH Nasional

[featured-video-plus]