Pembangkang, jangan sabotaj ekonomi Malaysia

in Politik by


SHAH ALAM – Media yang dikawal pembangkang berterusan menjalankan kempen mensabotaj ekonomi Malaysia bagi kepentingan politik mereka sekaligus menjejaskan ekonomi kebajikan rakyat mengundang rasa kecewa pemimpin kerajaan.


Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdul Rahman Dahlan berkata, banyak laporan  yang dilaporkan media ini tidak menyeluruh dan tanpa segan silu menyebarkan penipuan berhubung hal berkaitan Malaysia.


“Terbaru, mereka mengambil laporan mutakhir Bank Dunia mengenai Asia Timur di mana mereka menyentuh isu berkaitan pertumbuhan ekonomi Malaysia, keluaran dalam negara kasar (KDNK),harga minyak, cukai barang dan perkhidmatan (GST) dan lain-lain.


“Semua petikan ini bukannya ‘berpilih’, sesiapa sahaja yang berkata demikian patut membaca keseluruhan laporan tersebut.


“Walaupun ia ada menyentuk aspek bahaya risiko dalaman namun laporan itu turut memuji pencapaian semasa Malaysia,” katanya dalam satu kenyataan media.


Terdahulu, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengkritik pembangkang dipercayai kerana mensabotaj ekonomi negara sedangkan menurutnya ekonomi kini berkembang pesat dan asasnya kuat.


Tambahnya lagi, perkembangan positif ini semu merupakan pencapaian sebenar Kerajaan di bawah pimpinan Najib.


“Semua rakyat Malaysia sepatutnya berbangga dengan rekod pencapaian ekonomi negara dan mereka yang menyebarkan pembohongan demi kepentingan politik sepatutnya berasa malu kerana memalukan negara dan rakyat Malaysia.


“Berita palsu mereka tidak seiring dengan apa yang diperakui institusi global mengenai Malaysia, mereka mengetahui Kerajaan ini mempunyai pelan ekonomi  dan perancangan itu telah dan akan terus dilaksanakan demi manfaat rakyat Malaysia,” katanya lagi.’


Source: SH Politik

[featured-video-plus]