Abdul Hadi kekal bertanding PRU14?

in Politik by


MARANG – Ketua Pemuda Pas, Muhammad Khalil Abdul Hadi menyerahkan kepada parti sama ada terpilih sebagai calon dalam PRU-14 akan datang atau sebaliknya namun beliau lebih selesa menjadi petugas biasa.


Menurutnya, tugasnya adalah lebih kepada membuat persediaan dan memastikan jentera Pemuda Pas bersiap siaga bermula dari sekarang sehinggalah PRU14 diumumkan dijangka pada bila-bila masa sahaja.


“Alhamdulillah kita telah ‘turun’ di dua pertiga negeri-negeri dalam jelajah diaturkan oleh Dewan Pemuda yang kita namakan Jelajah Hijau. Tinggal berbaki lagi Negeri Sembilan, Kelantan, Johor, Sabah dan Sarawak.


“Selain daripada itu, kita telah turun ke semua negeri (lain) dan saya berpuas hati dengan persiapan yang telah dilakukan oleh jentera di negeri-negeri khususnya di negeri-negeri yang kita sasarkan, di Selangor, Kedah, Terengganu.


“Di Kelantan kita akan lihat….Saya percaya Kelantan sudah bersedia termasuklah di negeri Pahang, Perak dan lain-lain lagi,” katanya ketika ditemui Sinar Harian di Rusila di sini, hari ini.


Dalam pada itu, anak sulung presiden Pas itu berkata, Pemuda Pas turut percaya bahawa parti dan rakyat masih memerlukan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Awang untuk terus kekal bertanding pada PRU-14 ini.


Beliau berkata, parti dan rakyat masih memerlukan Abdul Hadi untuk memastikan perjuangan parti berkenaan yang disifatkannya masih belum selesai itu agar dapat diselesaikan pada pilihanraya kali ini.


Sementara itu, ketika ditanya mengenai kesanggupannya mengisi tempat bapanya bertanding di kerusi Dun Rhu Rendang, Muhammad Khalil berkata, beliau tidak tahu apa akan berlaku di masa akan datang.


Bapanya, Abdul Hadi merupakan Ahli Parlimen Marang dan juga Adun Rhu Rendang selepas memenangi dua kerusi berkenaan pada PRU13 yang lalu.


 


 


Source: SH Politik

[featured-video-plus]