Penganggur ditahan di pekarangan mahkamah

in Uncategorized by


TELUK INTAN – Seorang lelaki tempatan berusia awal 20an ditahan polis di pekarangan Mahkamah Majistret Teluk Intan selepas dipercayai terlibat dalam kegiatan curi dan pecah rumah.


Lebih mengejutkan lelaki yang tidak bekerja itu ditahan ketika dia mahu menghadiri perbicaraan terhadap dirinya melibatkan kes dadah.


Ketua Polis Daerah Hilir Perak, Asisten Komisioner Mohd Marzukhi Mohd Mokhtar berkata, lelaki berkenaan ditahan pada 10 Oktober lalu sekitar jam 11 pagi sebelum di bawa ke balai polis untuk soal siasat.


“Suspek ditahan ekoran daripada hasil siasat terhadap dua rakannya yang ditahan pihak polis dan dituduh di mahkamah sebelum ini atas kesalahan yang sama.


“Hasil soal siasat yang dijalankan terhadap suspek sepasukan anggota polis telah pergi ke sebuah rumah kosong di Kampung Bahagia pada hari dia ditahan sekitar jam 12 tengah hari,” katanya kepada pemberita pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Hilir Perak, pagi tadi.


Menurut Mohd Marzukhi hasil pemeriksaan yang dijalankan, anggota polis berjaya menemui kira-kira 50 barangan curi pelbagai jenis yang disimpan suspek di rumah berkenaan.


 


 


 


 


Source: SH Edisi Perak

[featured-video-plus]