Najib percaya Kapten Izham mampu pulihkan MAB

in Nasional by


KUALA LUMPUR – Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak  yakin  Kapten Izham Ismail  yang dilantik sebagai Pengarah Eksekutif dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan (GCEO) Malaysia Airlines Bhd (MAB) akan meneruskan usaha memulihkan syarikat penerbangan itu.


Beliau berkata, MAB ialah sebuah organisasi yang lebih daripada sekadar syarikat penerbangan kerana ia membawa nama, imej dan jenama negara di angkasa dan seluruh pelusuk dunia.


“Selamat maju jaya buat Kapten Izham Ismail, saya yakin beliau akan teruskan usaha pulihkan MAS agar kembali berdaya saing, kukuh dan menguntungkan.


“MAB lebih daripada sekadar syarikat penerbangan, ia bawa nama, imej & jenama #Negaraku di angkasa raya dan ke seluruh pelusuk dunia. Kebanggaan kita,” kata Najib menerusi catatan di laman rasmi Twitter beliau, malam ini.


Dalam kenyataan hari ini, MAB berkata Izham, yang pada masa ini merupakan Ketua Pegawai Operasi (COO), akan menyandang jawatan GCEO pada 1 Dis, 2017, selepas ketiadaan Peter Bellew, yang kini diletakkan di bawah cuti pentadbiran. – Bernama


Source: SH Nasional

[featured-video-plus]