Lang Merah janji pertaruhkan kesebelasan terbaik

in Sukan by


PENYANDANG juara Kedah menjanjikan kesebelasan terkuatnya bagi menyaingi jentera Johor Darul Ta’zim (JDT) di Stadium Shah Alam pada final Piala Malaysia 4 November depan, lapor WAN MOHD NOOR HAFIZ WAN MANSOR.


Ketua Jurulatihnya, Mohd Nidzam Adzha Yusof berkata, kapten Khairul Helmi Johari dan Liridon Krasniqi sudah boleh beraksi selepas digantung satu perlawanan bertemu Felda United yang menyaksikan mereka menang 2-0 pada separuh akhir kedua di Stadium Darul Aman, Sabtu lalu.


Menurutnya, mesin gol Lang Merah, Ken Ilso Larsen dijangka kembali beraksi selepas direhatkan akibat kecederaan.


“Saya bersyukur dengan kemenangan ini dan layak ke final lagi dan saya nak ucap tahniah dan salute kepada pemain yang bermain sangat baik walaupun tanpa beberapa tonggak utama.


“Kita akan cuba dan berusaha kalau ada rezeki sekali lagi (untuk muncul juara) di Shah Alam dan akan berusaha untuk menggunakan Ken Ilso di final nanti,” katanya.


Sambil menyifatkan 2017 musim terbaik Lang Merah selepas menjulang Piala Sumbangsih dan Piala FA, Nidzam Adzha berkata, kini Hijau Kuning mahu melabuhkan tirai kempen Liga Malaysia mereka dengan mengekalkan kejuaraan Piala Malaysia di bumi Darul Aman.


“Pada awal musim aksi Piala Sumbangsih, Kedah sudahpun bertemu JDT dan sekali lagi pada penghujung kempen Liga Malaysia kedua-dua pasukan akan bertemu di pentas final di Shah Alam,” katanya.


Source: SH Sukan

[featured-video-plus]