Ahli Pas perlu undi Pakatan Harapan secara terbuka

in Politik by


SHAH ALAM -Ahli Pas perlu menyokong dan memberi undi secara terbuka mahupun sebaliknya terhadap Pakatan Harapan.


Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar berkata, hanya itu sahaja langkah yang ada bagi membolehkan peralihan kuasa berlaku pada PRU14 nanti.


“Pas hanya menyasarkan kemenangan 40 kerusi. Ini tidak membawa kepada peralihan kuasa politik dan sudah tentu tidak dapat menyelesaikan masalah yang dihadapi rakyat dengan beban kos sara hidup akibat GST penarikan subsidi dan segala macam masalah negara.


“Sudah tentu ahli Pas sudah boleh berfikir, mengundi parti itu yang menyasarkan kemenangan 40 kerusi tidak mengubah kuasa politik negara sebaliknya mengekalkan BN untuk terus berkuasa,” katanya menerusi kenyataan, hari ini.


Jawatankuasa Disiplin Pas memutuskan tidak memecat Mahfuz memandangkan pilihan raya boleh dipanggil pada bila-bila masa, kata Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man.


Timbalan presiden itu berkata Pas mahu menumpukan kepada kemenangan PRU14 daripada “membuang masa” dengan Mahfuz.


Terdahulu, Pas Kedah mengesahkan Mahfuz tidak ada dalam senarai calon PRU14 di Kedah.


Timbalan Pesuruhjaya Pas Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, Mahfuz boleh mencari platform lain untuk bertanding pada PRU nanti dan Pas akan meletakkan calon lain di kerusi Parlimen Pokok Sena.


Mahfuz dalam kenyataan sama hari ini mengucapkan penghargaan ke atas keputusan Tuan Ibrahim yang dianggap matang.


“Kenyataan Tuan Ibrahim untuk tidak mempedulkan apa yang saya lakukan bersama Pakatan disambut baik.


“Ini bermakna, Pas tidak ada masalah sekiranya ahli-ahlinya menyokong dan mengundi Pakatan untuk  merubah kuasa politik negara,” katanya.


 


Source: SH Politik

[featured-video-plus]