Azraai sambut baik usaha Persatuan Bola Sepak Kedah

in Sukan by


BEKAS Pengendali Kedah, Mohd Azraai Khor Abdullah menyambut baik hasrat Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA) untuk menswastakan badan induk itu.


Menurutnya, tindakan itu sebagai langkah positif selaras dengan kemajuan bola sepak ke aras profesionalisme.


“Ia memang sesuatu yang positif. Sebagai kelab profesional, memang elok untuk diswastakan. Kalau kita tengok di Eropah, semua pasukan telah diswastakan.


“Jadi, melalui penswastaan ini, barulah bola sepak kita dapat berubah ke arah yang lebih maju dan pada masa sama kita dapat melihat sikap profesionalisme dalam pasukan itu.


“Tapi, untuk sampai ke tahap ini ia bukan mudah. Banyak prosedur perlu dilalui kerana ia harus dilengkapi dengan infrastruktur dan sebagainya.


“Apa pun saya harapkan usaha ini dapat direalisasikan KFA kerana ia memang sesuatu yang positif,” katanya.


Dalam pada itu, Azraai turut menyokong penuh usaha dilakukan penaja utama KFA, Puan Sri Ginney Chew yang merupakan Pengarah ECK Development Sdn Bhd untuk mengadakan petisyen bagi membawa masuk Ramon Marcote bagi mengisi kekosongan kerusi ketua jurulatih yang ditinggalkan Muhd Nidzam Adzha.


Azraai berkata, tindakan itu merupakan satu tindakan yang positif dan proaktif daripada penaja utama itu yang sudi mendengar keluhan dan kemahuan penyokong Lang Merah.


“Kalau penaja sendiri ada usaha seperti itu, ia memang suatu perkembangan yang amat positif untuk pasukan.


“Kalau kita tengok penerimaan penyokong tu memang amat baik. Tak sampai 24 jam, dia sudah dapat menarik lebih 26 ribu likes.


“Ini menunjukkan sokongan penyokong memang sangat tinggi untuk mengharapkan Marcote kembali bersama Kedah,” katanya.


Source: SH Sukan

[featured-video-plus]