Haram nama Armada usaha alih isu sedia ada

in Politik by


SHAH ALAM – Pemuda Bersatu menyifatkan kontroversi mengenai nama Armada adalah usaha Umno untuk mengalihkan perhatian rakyat dengan masalah sedia ada.


Menerusi satu kenyataan bersama Ketua Pemudanya, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, Timbalan Ketua Pemuda, Mohd Aizad Roslan dan Ketua Penerangan Pemuda, Ulya, mereka berkata, perjuangan parti itu bukan sekadar pada nama.


“Halal haramnya nama Armada bukan paksi perjuangan kami. Apa pun nama yang diguna pakai tidak akan menghalang kenaikan harga minyak serta mengembalikan subsidi.


“Nama apa pun yang diguna pakai tidak akan mengurangkan hutang negara yang kian meningkat, nama apa pun yang diguna pakai tak akan membantu rakyat yang semakin miskin dan kos sara hidup yang kian naik dirompak oleh pimpinan zalim” ujar mereka.


Menurut mereka, perubahan hanya dapat dilakukan dengan perjuangan dan perjuangan tidak akan terhenti, kerana perjuangan kita belum selesai.


“Walau pelbagai usaha dilakukan untuk melemahkan kebangkitan kita, Pemuda Bersatu akan terus melangkah dengan semangat yang kuat.


“Semakin kita ditekan semakin kita bangkit memperjuangkan hak kebenaran. Jangan sekali-kali kita fikir rakyat itu bodoh,” ujarnya.


Tambahnya, Pemuda Bersatu yakin rakyat Malaysia rata-rata dapat menghidu permainan jahat yang dimainkan mereka bagi membenamkan usaha kita.


Serangan mereka tidak berhenti, dari cubaan membeli tampuk pimpinan parti sehingga mengucar-kacirkan kesepaduan ahli.


Serangan mereka bukti bahawa Umno hari ini begitu terdesak untuk mencari talian hayat kepada nyawa mereka yang semakin hari semakin nazak.


[ARTIKEL BERKAITAN: ‘Bersatu langgar perlembagaan sendiri macam Umno’]


Terdahulu, Ketua Pengarah Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (ROS), Surayati Ibrahim mendapati Bersatu melanggar perlembagaan yang dibuatnya sendiri.


Beliau berkata, perkara itu disahkan melalui kandungan perlembagaan Bersatu di mana istilah ‘Armada’ tidak wujud dan yang ada hanya Pemuda.


“Perkara ini hanya diketahui selepas menerima aduan daripada ahli Exco ‘Armada’ yang dipecat oleh Syed Saddiq dengan mengemukakan aduan beserta laporan polis.


Source: SH Politik

[featured-video-plus]