Black Panthers tepati ramalan

in Sukan by


KUASA sepak takraw tempatan, Penang Black Panthers menepati ramalan apabila mengetuai senarai empat pasukan terbaik ke slot separuh akhir STL Champions Cup.


Juara Sepak Takraw League (STL) Premier itu tidak berdepan masalah mara apabila mengakhiri cabaran peringkat Kumpulan A dengan rekod bersih tiga kemenangan straight set.


Kemenangan diperoleh setelah regu mereka, Fazil Asri-Farhan Adam-Azlan Alias mudah membenam regu Andalas Islander 2-0 (21-7, 21-13).


Panthers elak terlalu yakin


JURULATIH Black Panthers, Helmi Ismail mahu pemainnya mengekalkan rentak kemenangan peringkat kumpulan di pentas empat terbaik minggu depan.


“Ia  bagus menang semua tiga perlawanan (peringkat kumpulan) straight set, pemain nampak yakin dan enjoy bermain. Kita mahu momentum sama diteruskan minggu depan dalam separuh akhir dan dapat melangkah ke akhir.


“Apa sekalipun saya ingatkan kepada semua pemain agar tidak terlalu yakin kerana Kelantan Warriors bukan calang-calang, mereka sudah menemui rentak kemenangan. Walaupun kita dalam prestasi terbaik, prestasi pada hari perlawanan itu akan menjadi penentu, jadi kita perlu berhati-hati,” kata Helmi.


Lawan mereka di peringkat separuh akhir, Kelantan Warriors layak selaku naib juara Kumpulan B setelah gandingan Hisyam Mat-Naim Izani Noor-Aidil Aiman Azwawi menewaskan trio PDRM Defenders, Hairul Kaz Oto-Nazri Hafiz-Hafiz Izudin Wahab 2-0 (21-17, 21-9).
Voyagers, Bison menyerlah


BEGITU pun,  Warriors  perlu berterima  kasih kepada Manang City Voyagers yang berjaya  mengetepikan  tentangan  sengit  Kuala Lumpur Thunder 2-1 (21-18, 14-21, 21-14) dalam aksi terakhir kumpulan.


Kemenangan itu membolehkan Voyagers yang hanya membawa tiga pemain iaitu Pornthep Tinbangbon, Yotsawat Uthaijaronsri dan Wuttichai Daorueangnoi menguasai Kumpulan B dengan tiga kemenangan bertemu Perak Bison dalam satu lagi aksi separuh akhir.


Bison pula muncul naib juara Kumpulan A dengan penuh dramatik setelah regu gandingan Meor Zulfikar Mat Amin-Izham Idris-Fadzil Mustafa menewaskan trio Melaka Titans, Sahidan Ali-Zarlizan Zakaria-Khairol Zaman Hamir Akhbar 2-1 (17-21, 21-15, 25-24) dalam aksi sengit 90 minit.


Source: SH Sukan

[featured-video-plus]