The Talwars: Behind Closed Doors

in Hiburan by
– Foto: HBO

The Talwars: Behind Closed Doors


DOKUMENTARI Original HBO Asia pertama, The Talwars: Behind Closed Doors, sebuah dokumentari yang bakal mendedahkan kisah pembunuhan melibatkan seorang remaja dan pembantu rumahnya di Noida, India.


Ia menjadi satu kisah pembunuhan paling misteri di India, serta telah mendapat perhatian seluruh dunia.


Dihasilkan bersama Star India, siri dokumentari HBO Asia Original sepanjang empat episod ini disiarkan setiap Ahad, jam 9 malam di HBO (Astro saluran 411 / 431) bermula 26 November lalu. Ia juga disediakan di HBO On Demand (melalui Astro GO).


Dokumentari ini merakamkan cerita yang berlaku pada pagi 16 Mei 2008, apabila Dr Rajesh dan Dr Nupur Talwar menemui anak perempuan mereka, Aarushi Talwar mati terbaring di atas katilnya dengan tengkuk dikerat.


Pembantu rumah mereka, Hemraj Banjade yang menjadi suspek utama  didapati terbunuh dijumpai di atas bumbung pangsapuri.


Selepas penemuan mayat kedua itu, penyiasatan polis beralih kepada pasangan ibu bapa itu yang dianggap suspek pembunuhan.


Polis tidak mempunyai bukti kukuh dalam pertuduhan mereka.


Bagaimanapun pasangan itu kembali ditahan apabila kes ini dinilai semula setelah wujud persoalan baru tentang perkara sebenar berlaku pada malam Aarushi dan Hemraj dibunuh.


Dokumentari dalam bahasa Inggeris dan Hindi  ini bakal memaparkan temu bual eksklusif bersama Dr Rajesh dan Dr Nupur Talwar yang berkongsi kisah sebenar tentang kejadian  ketika mayat anak mereka ditemui sehingga mereka dibebaskan daripada pertuduhan.


CEO HBO Asia, Jonathan Spink, menyifatkan The Talwars: Behind Closed Doors sebagai dokumentari yang menambah koleksi siri yang sebelum ini terdiri daripada drama dan filem.


“Menerusi dokumentari ini, HBO Asia terus mempamerkan cerita yang menarik dan relevan seluruh rantau yang bergema dengan penonton Asia,” katanya.


The Talwars: Behind Closed Doors, produksi HBO Asia Original keempat  tahun ini selepas musim kedua Halfworlds, The Teenage Psychic dan Sent.


Source: SH Hiburan 1

[featured-video-plus]