Tiada penyingkiran, enam peserta mara ke final BRTM2018

in Hiburan by
Finalis Bintang RTM.

Tiada penyingkiran, enam peserta mara ke final BRTM2018


SELEPAS 10 minggu berjuang untuk menempatkan diri, akhirnya keenam-enam peserta peringkat separuh akhir Bintang RTM 2018 diumumkan layak mara ke peringkat akhir yang bakal berlangsung Sabtu depan.


Tiada penyingkiran yang dilakukan sekali gus menjadikan Hafiz, Hariz, Yasser, Heidi, Anna dan Ferona sebagai finalis Bintang RTM2018 menerusi persembahan hebat yang ditampilkan.


Pada konsert separuh akhir, setiap peserta  diberikan tugasan yang diberi nama Cabaran Skala Kuasa Dua  iaitu dengan menyanyikan lagu-lagu yang dipilih  oleh peminat pada pusingan pertama, dan pilihan juri untuk pusingan kedua.


Persembahan malam penentuan final ini menyaksikan Hafiz membawakan lagu I Won’t Give Up dan How Long, Heidi dengan lagu Makhluk Tuhan Paling Seksi dan Rolling In The Deep serta Anna menerusi lagu Akhirnya Kini Pasti dan Terlalu Istimewa.


Sementara Hariz pula dengan lagu Chandelier dan When I Was Your Man,  Ferona menyanyikan Never Loved A Man dan Penglipur Lara, dan diikuti Yasser dengan lagu Kasihnya Ibu serta Romancinta.


Kesemua peserta pada peringkat separuh akhir  diadili sepenuhnya oleh juri tetap yang terdiri dari Adibah Noor dan AG Coco. Manakala Datuk David Arumugam pula selaku juri jemputan.


Menurut AG Coco, pemilihan keenam-enam peserta sebagai finalis BRTM2018 adalah kerana masing-masing tampil persembahan yang sangat baik selain keaslian bakat yang ada pada setiap peserta.


“Susah kita nak singkirkan salah seorang daripada mereka kerana kesemuanya bagus dan menjadi contoh pelapis yang hadir dengan bakat dan identiti mereka yang tersendiri.


“Ia bagus dan menjadi kayu ukur terbaik untuk generasi akan datang dalam menilai bakat seseorang,” ujarnya kepada Sinar Harian sejurus program berakhir.


Sementara itu, penonton turut dihiburkan dengan persembahan daripada Nora dan Datuk David Arumugam.


Konsert Separuh Akhir Bintang RTM 2018 yang bersiaran secara langsung dari Auditorium Perdana, Angkasapuri ini  dihoskan oleh Aqasha dan Jit Zulkifli.


Source: SH Hiburan 1

[featured-video-plus]