Tunggu malam ini: Tun M

in Politik by


PETALING JAYA – Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad kelihatan sugul dan enggan memberi sebarang reaksi  terhadap keputusan Jabatan Pendaftar Pertubuhan (RoS) membatalkan sementara parti yang diasaskannya itu.


Bagaimanapun, Mahathir memaklumkan kepada media beliau akan membuat penjelasan itu dalam satu sidang media jam 10 malam ini di ibu pejabat parti itu.


“Saya ada sidang media malam ini, jumpa malam ini, saya akan komen malam ini,” kata calon Perdana  Menteri Pakatan Harapan itu ketika ditemui media selepas Forum Perniagaan dan Ekonomi Nasional Pakatan Harapan di Dewan Sivik MPPJ hari ini.


[ARTIKEL BERKAITAN: Bersatu dibubarkan sementara]


Beliau, secara ringkas menyebut tindakan tindakan RoS hari ini akan memberi kesan kepada Pakatan Harapan.


”Mengumumkan kami (Bersatu) sebagai parti yang dibubarkan sementara dengan itu saya tidak dibenarkan mengaitkan diri saya dengan parti itu.


“Mereka mengaitkan kami dengan Harapan dan ini akan menyebabkan Harapan tidak dapat didaftar kerana kami salah satu komponen parti,” katanya.


Hari ini RoS mengumumkan pembubaran sementara terhadap Bersatu susulan kegagalan parti itu  membekalkan dokumen di dalam tempoh masa yang diberikan sebelum ini.


Source: SH Politik

[featured-video-plus]