Alif Satar, Siti Nordiana ibarat Shahrukh Khan, Kajol

in Hiburan by
Gandingan serasi Alif Satar, Siti Nordiana.

Alif Satar, Siti Nordiana ibarat Shahrukh Khan, Kajol


PENYANYI dan pelakon, Alif Satar dan Siti Nordiana, baik di kaca TV mahupun di pentas persembahan diandaikan peminat umpama Shahrukh Khan dan Kajol yang dilihat berjaya mencipta keserasian yang luar biasa dalam setiap projek yang melibatkan mereka.


“Memang kelakarlah bila dengar orang cakap macam tu, namun Alif terima kasih kalau ia merupakan satu pujian buat kami berdua.


“Alif faham mungkin mereka cakap macam tu sebab seronok tengok gandingan kami dalam projek Dia Semanis Honey, tidak kiralah sama ada untuk versi drama, telefilem mahupun teater muzikal yang pernah mereka tonton.


“Apa pun keserasian itu sebenarnya terbentuk atas dasar profesional dan kami tidaklah sampai terbawa-bawa hingga ke luar,” kata Alif yang mengakui senang bekerja dengan Siti Nordiana.


Terbaharu, pasangan kesayangan ramai ini sekali lagi digandingkan sebagai hero dan heroin menerusi drama Pengantin Musim Salju yang bakal menemui penonton.


“Alif pernah berlakon dengan ramai pelakon wanita lain, tetapi sesuatu yang tak dapat dinafikan adalah ramai yang lebih suka tengok gandingan Alif dengan Nana yang mereka katakan sebagai sangat serasi di skrin.


“Pada mereka yang mengenali kami berdua, memang tahu dan jelas yang kami berdua ini sebenarnya dari ‘dunia’ yang berbeza, malah mempunyai kelompok peminat kumpulan yang tidak sama.


“Namun apabila kami bergandingan atau berkolaborasi baik dalam lakonan mahupun nyanyian, keserasian itu wujud begitu sahaja tanpa perlu dibuat-buat dan mungkin itulah yang telah meninggalkan impak buat peminat kami berdua,” ujar Aliff kepada Sinar Harian.


Sempena drama tersebut juga, Alif dan Nana bakal tampil dengan lagu duet pertama mereka berjudul Sebenarnya, sekali gus memenuhi permintaan peminat mereka yang ingin menyaksikan kedua-duanya tampil dengan lagu duet baharu.


Source: SH Hiburan 1

[featured-video-plus]