Hidayah itu milik ALLAH: Adam Corrie

in Hiburan by
Pelakon, Adam Corrie

Hidayah itu milik ALLAH: Adam Corrie


BARU-BARU ini pelakon drama Suri Hati Mr Pilot iaitu Alvin Chong ada memberitahu, ramai bertanyakan kepadanya soal agama.


Kata Alvin, 27, segelintir peminat dan netizen sering meminta dia bertukar agama sejak menceburkan diri dalam pasaran Melayu.


“Saya kecewa apabila ada orang yang tidak kenal bertanya atau berjenaka berkaitan agama serta bertanya bila saya ingin menukar agama.


“Perkara seperti ini juga berlaku terhadap orang Melayu yang berhijrah keluar negara. Mereka juga turut melalui perkara yang sama iaitu akan ada yang bertanya dan meminta mereka tukar agama. Itu yang saya rasa,” ujarnya.


Dalam pada itu, posting dimuat naik pelakon Adam Corrie di Twitternya seperti memberikan jawapan kepada soalan yang diajukan kepada aktor Awak Suka Saya Tak itu.


“Apabila kita nampak kawan not yet muslim kita ada potensi minat pada Islam, janganlah kita desak mereka, “bila kau nak masuk Islam” .


“Itu bukanlah cara yang terbaik untuk ajak mereka mengenal Islam. Yang pasti kita kena tunjukkan keindahan Islam itu dulu pada mereka. Hidayah itu milik ALLAH,” coretnya.


Source: SH Hiburan 1

[featured-video-plus]