Meterai kerjasama infrastruktur tujuh tahun

in Bisnes by


edotco Malaysia Sdn Bhd, memeterai kerjasama infrastruktur tujuh tahun dengan Sunway Digital Wave Sdn Bhd untuk mereka bentuk, membina dan menguruskan infrastruktur telekomunikasi untuk Sunway Digital Wave.


Dalam satu kenyataan, edotco berkata infrastruktur telekomunikasi bergerak akan ditempatkan di bandar bersepadu Sunway Group di seluruh negara, termasuk bangunan komersil, pusat perubatan, universiti dan pusat membeli-belah Sunway Group.


Pada akhir tahun 2025, kedua-dua pihak mempunyai pilihan untuk pembaharuan tujuh tahun sehingga 2032.


Unit perniagaan Sunway Technology Group, Sunway Digital Wave menguruskan pelbagai keperluan telekomunikasi dan teknologi maklumat untuk Kumpulan Sunway.


Ketua Pegawai Daerah edotco, Wan Zainal Adileen berkata, kerjasama itu menandakan satu lagi kejayaan untuk edotco dalam menaiktaraf industri telekomunikasi dengan penyelesaian pintar.


“Kedua-dua syarikat mempunyai visi bersama untuk memajukan penghubungan dalam era digitalisasi ini dan memahami pentingnya mengadopsi teknologi generasi akan datang.


“Gelombang Digital Sunway akan menjadi peneraju dalam amalan terbaik telekomunikasi dan edotco dihormati untuk menjadi rakan kongsi mereka.


“Saya yakin ini akan menjadi hubungan yang bermanfaat yang pada akhirnya akan memberi manfaat kepada pengguna akhir selain menjadi penanda aras bagi pemain lain dalam industri hartanah,” katanya.


Ketua Pegawai Eksekutif Sunway Digital Wave, Anandan Balakrishnan berkata kesediaan infrastruktur mudah alih adalah penting bagi memastikan pelbagai unit perniagaan Sunway kekal bersambung.


“Sambungan digital adalah penting dalam era ini, dan keupayaan akhir-akhir adalah kunci untuk membolehkan unit perniagaan terpelbagai Sunway menyediakan penyelesaian generasi akan datang.


“edotco mempunyai kepakaran serantau, dan kami melihat ke arah kerjasama yang akan memberi manfaat dan memudahkan kemajuan bagi pelanggan kami,” katanya.


Source: SH Bisnes

[featured-video-plus]