Hidap kanser, Puteri Balqis kini dalam rawatan

in Hiburan by
Puteri Baqis Foto : Instagram Puteri Balqis

Hidap kanser, Puteri Balqis kini dalam rawatan


PERKONGSIAN sekeping foto pelakon cilik, Puteri Balqis Azizi, 11, dengan tanda pagar #FightCancer di laman Instagramnya ketika menjalani rawatan doktor telah menimbulkan tanda tanya banyak pihak.


Foto yang menyaksikan pelakon kanak-kanak yang mesra disapa sebagai Aqish itu memakai topeng mulut itu dimuat naik semalam untuk berkongsi perkembangan terkininya.


“Went for her treatment this evening. Alhamdulillah Puteri is getting better. #rockingbalqis #fightcancer,” tulis status yang dipercayai daripada ibu Balqis.


Tanda pagar #FightCancer yang ditulis itu bagaimanapun  seolah-seolah membayangkan Aqish yang sebelum ini dikatakan mempunyai masalah jantung itu sedang menghidap penyakit kanser.


Persoalan tersebuat akhirnya terjawab apabila ibu Balqis, Norashikin Mohd Aziz, menerusi laporan sebuah akhbar mengesahkan perkara itu, namun tidak menjelaskan lebih lanjut tentang perkara itu.


Bagaimanapun, kata Nosrashikin, tahap kesihatan Pelakon Wanita Terbaik, Anugerah Televisyen Asia ke-19 (2014) itu semakin baik selepas menjalani rawatan, malah mempunyai semangat yang cukup kuat meskipun berdepan dengan masalah kesihatan.


Puteri Balqish sebelum ini dialaporkan mengalami masalah kesihatan yang tidak menentu semenjak akhir tahun lalu apabila mengalami demam berpanjangan dan kerap muntah sehingga terpaksa ditahan di hospital untuk mendapatkan rawatan.


Source: SH Hiburan 1

[featured-video-plus]