Pelajar SK Presint 9 (1) serah kad ucapan khas kepada PM

in Nasional by


PUTRAJAYA  – Seramai 10 wakil pelajar Sekolah Kebangsaan Presint 9 (1) Putrajaya menyerahkan kad ucapan khas kepada Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad sempena Hari Kebangsaan ke-61 yang akan di sambut pada 31 Ogos ini.


Kad ucapan tersebut diserahkan kepada dua Setiausaha Politik Perdana Menteri iaitu Datuk Mohamad Nuhairi Rahmat dan Abu Bakar Yahya masing-masing mewakili perdana menteri yang ketika ini mempunyai jadual yang padat.


Mohamad Nuhairi berkata, pihaknya melahirkan rasa terharu dengan kehadiran wakil pelajar sekolah berkenaan sekaligus menunjukkan semangat mereka yang mahukan Malaysia terus aman, maju dan makmur.   


“Pada masa sama, untuk memastikan negara terus berkembang maju, ilmu adalah penting. Jadi semangat untuk menimba ilmu itu harus ada dalam kalangan para pelajar menerusi budaya membaca,” katanya hari ini selepas menerima kad ucapan berkenaan di Lobi Bangunan Perdana Putra  .


Sementara itu, Abu Bakar menyifatkan asas pembangunan masyarakat dan negara antaranya adalah bermula di peringkat sekolah.


Justeru, semangat cinta dan sayang kepada negara katanya harus ditanam sebaik-baiknya di peringkat awal lagi.


“Bagaimanapun, untuk mencintai dan memperkasakan negara, semua rakyat perlu bantu diri sendiri terlebih dahulu dengan melengkap ilmu pengetahuan dan keupayaan diri, ujarnya.


Source: SH Nasional

[featured-video-plus]