[VIDEO] Ketua Pengarang Sinar Harian meninggal dunia

in Nasional by

SHAH ALAM – [DIKEMAS KINI] Ketua Pengarang Sinar Harian, Datuk Baharom Mahusin disahkan meninggal dunia di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), kira-kira jam 7.23 pagi tadi.

Difahamkan, Allahyarham dibawa ke sebuah hospital swasta sebelum dipindahkan ke PPUM dua minggu lalu selepas sering mengadu di bahagian perut.

Allahyarham yang mula bertugas di Sinar Harian pada 1 April tahun lalu meninggalkan seorang balu dan dua anak.

Jenazah Allahyarham dibawa ke Masjid Bilal Bin Rabbah, Taman Koperasi Polis Kuala Lumpur untuk disolatkan sebelum dibawa ke Tanah Perkuburan Islam Raudatul Sakinan, Taman Batu Muda untuk disemadikan.

Terdahulu, berita pemergian Allahyarham disahkan sendiri oleh Pengerusi Lembaga Pengarah, Datuk Dr Hussamuddin Yaacub dalam Twitter beliau.

“Hari ini Sinar Harian terpaksa merelakan sebuah lagi kepergian. Semoga Allahyarham Datuk Baharum Mahusin, yang baru menghembuskan nafas terakhir beliau di PPUM damai di sana.

“Saya bersaksi bahawa arwah seorang yang amat baik. Semoga ALLAH SWT memberi tempat terbaik buat beliau,” katanya dalam ciapan di akaun Twitter miliknya.

Hari ini SinarHarian terpaksa merelakan sebuah lagi kepergian. Semoga Allahyarham Dato Baharom Mahusin, yang baru menghembuskan nafas terakhir beliau di PPUM damai di sana. Saya bersaksi bahawa arwah seorang yang amat baik. Smoga Allah swt memberi tempat terbaik buat beliau. pic.twitter.com/iwXjKQyt6M

— HussamuddinYaacub (@Hussamuddin) November 16, 2020