PRU15: Terengganu timbang cuti khas selepas hari mengundi

in Edisi by

Ahmad Samsuri ketika ditemui pemberita selepas program Santai Petang bersama penduduk di Kampung Langgar pada Sabtu.Ahmad Samsuri (duduk, dua dari kanan) bersama penduduk di Kampung Langgar pada Sabtu.

HULU TERENGGANU – Kerajaan negeri Terengganu akan mempertimbangkan cuti khas selepas hari pengundian Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Samsuri Mokhtar berkata, keputusan akan diumumkan selepas mengadakan perbincangan pada Mesyuarat Kerajaan Negeri, Rabu ini kerana setiap keputusan ada kaedah dan prosesnya.

“Kita akan pertimbangkan cuti peristiwa tapi saya tak kata ada cuti tapi kita akan tengok apa langkah terbaik sebab tahun ini ada beberapa cuti yang kita ambil cuti peristiwa.

“Apa-apa pun kita akan bincang lanjut dalam mesyuarat (Mesyuarat Kerajaan Negeri),” katanya selepas program Santai Petang bersama penduduk di Kampung Langgar di sini, pada Sabtu.

**media[1980661]**

Turut hadir, calon Pas Parlimen Hulu Terengganu, Datuk Rosol Wahid.

Tambah Samsuri, setiap negeri berbeza-beza kaedah cutinya.

“Negeri ada (cuti) berbeza-beza, pengundian pada hari Sabtu, ada cuti hari Jumaat dah balik mengundi. Hari Jumaat di Terengganu memang dah cuti jadi kita tengoklah macam mana kita nak buat (putuskan),” jelasnya.