Mayat penuntut UiTM dikhuatiri lemas ditemui

in Berita Semasa by

Ahli keluarga kelihatan hiba selepas dimaklumkan penemuan jasad mangsa.

KUANTAN – Operasi mencari dan menyelamat seorang penuntut Universiti Teknologi Mara (UiTM) Dungun yang dikhuatiri lemas selepas dibawa arus ketika mandi di Pantai Cherating berakhir apabila mayatnya ditemukan di Pantai Baging, Sungai Ular, awal pagi tadi.

Mayat mangsa, Adam Ridhuan Abdul Rejab, 18, ditemukan kira-kira sembilan kilometer daripada lokasi dia dilaporkan lemas.

Tinjauan Sinar Harian di lokasi mendapati ibu bapa mangsa kelihatan hiba dan mereka memaklumkan jenazah dibawa ke Hospital Universiti Islam Antarabangsa (UIAM) untuk proses bedah siasat.

Turut kelihatan di lokasi kejadian, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN), Andansura Rabu yang hadir bagi menenangkan ahli keluarga mangsa.

Semalam, Sinar Harian melaporkan seorang penuntut UiTM Dungun dikhuatiri lemas selepas dibawa arus ketika mandi di Pantai Cherating di sini pada Sabtu.

Ketua Polis Daerah Kuantan, Asisten Komisioner Wan Mohd Zahari Wan Busu berkata, mangsa bersama 19 rakannya tiba di pantai itu kira-kira jam 1.30 petang untuk berehat dan berkelah.

Menurutnya, ketika mereka mandi sambil bermain di dalam air, ombak tinggi tiba-tiba datang merempuh kumpulan pelajar itu.

Katanya, mangsa dipercayai terpecah daripada kumpulan rakannya apabila dibawa arus ke tengah sebelum hilang manakala yang lain berjaya menyelamatkan diri.

AKAN MENYUSUL