Barcelona usaha bawa Messi pulang

in Sukan by

Messi

BARCELONA sedang berhubung dengan Lionel Messi dan berusaha membawa bintang Argentina itu kembali ke Camp Nou, menurut naib presiden kelab itu Rafael Yuste.

Messi berada dalam beberapa bulan terakhir kontrak dengan Paris Saint-Germain, setelah menyertai kelab gergasi Ligue 1 itu apabila krisis kewangan memaksanya meninggalkan Barcelona pada 2021.

Dia telah menjaringkan 18 gol dan melakukan 17 bantuan gol musim ini, tetapi PSG gagal dalam Liga Juara-Juara sekali gus timbul keraguan mengenai masa depannya di ibu negara Perancis itu.

“Sudah tentu kami berhubung dengan Messi. Leo dan keluarganya tahu bagaimana kasih sayang kami terhadapnya dan bagaimana penting untuk memilikinya.

“Saya mengambil bahagian dalam rundingan yang tidak membuahkan hasil dua tahun lalu. Saya ingin dia kembali dan rasa peminat juga akan melakukannya, kerana kisah-kisah indah dalam hidup mesti mempunyai pengakhiran yang bahagia.

“Kami jatuh cinta dengan Messi dan saya rasa Messi jatuh cinta dengan Barcelona dan bandar Barcelona,” katanya.

Sebarang potensi untuk membawa pulang Messi mungkin bergantung kepada keupayaan Barcelona dalam menguruskan kewangan mereka dengan presiden LaLiga Javier Tebas mahu kelab itu menjimatkan €200 juta (RM595.32 juta) untuk memenuhi peraturan pertandingan musim depan.

“Jika semua syarat dipatuhi, kami akan meneroka kemungkinan itu (membawa Messi pulang). Presiden Barcelona bersama bapa Leo sudah berbincang baru-baru ini dan terdapat hubungan yang baik.

“Sekiranya kami dapat meletakkan semua syarat dan mengembalikan Leo ke Barcelona, ​​ia akan menjadi pengakhiran yang sempurna,” katanya.